Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

17 години затвор за наш изнасилвач

17 години затвор за наш изнасилвач

Лондон. Българин, изнасилил жестоко сънародничка във Великобритания и опитал да я бутне от прозореца на втория етаж, бе осъден на 17 години затвор, съобщава в. "Дейли мейл". Атанас Мирянов бе определен от британски съдия като опасен престъпник, тъй като е бил съден за подобно провинение и в Германия преди 10 години.

38-годишният Мирянов се представял за служител в автомивка, набираща работници. Той пуснал обява за работа в сайта за български обяви на Острова novoto.co.uk. 26-годишната жертва, чието име не се съобщава, се обадила и била поканена на интервю в дома на Мирянов в Сътън, Съри. След като отишла, Мирянов, който се представял пред нея като Георги, й заявил, че управителя го няма и трябва да изчака. Жената чакала с часове, а през това време нападателят пиел и предлагал алкохол и на нея. Накрая тя решила да си тръгне, но Мирянов я сграбчил и хвърлил на леглото, след което я изнасилил. По време на акта той държал нож, опрян в гърлото й, след като се опитала да се престори на астматичка. В опит да се спаси полуголата жена се отправила към прозореца. Мъжът обаче я настигнал и опитал да я блъсне. За щастие писъците на младата жена стигнали до минувачите и съседите, които извикали полиция. Преди това Мирянов заявил на жената, че дори да се обади на полицията, никой няма да й повярва, че е изнасилена. Самият той твърдял, че сексът е бил по взаимно съгласие.

Мирянов бе осъден във вторник на 17 години затвор и бе определен от съдията като опасен престъпник. "Вие имате и предишно обвинение при подобни обстоятелства, където е бил използван нож и за което сте бил осъден на 8 години", каза съдията Уоруик Маккинън на обвиняемия. "Нямам никакви съмнения, като ви определям като опасен предвид сериозността на престъплението и предишната ви присъда", добави той.

Британските гранични власти не са знаели за предишната присъда на Мирянов, посочва говорител на митническата агенция. Предстои британското правосъдие да поиска депортиране на българина. Отпадането на ограниченията за работа не се отразява върху политиката на Великобритания да депортира европейски граждани, осъдени на над 1 година затвор за престъпления, свързани с наркотици и сексуално насилие, допълва говорителят.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе