Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Фирмите, които не са упражнявали дейност през годината, също подават данъчна декларация

Фирмите, които не са упражнявали дейност през годината, също подават данъчна декларация


Фирмите, които не са упражнявали дейност през годината, също подават данъчна декларация за облагане с корпоративен данък, напомнят от НАП - Силистра. Те попълват отделен формуляр (1010а), в който декларират, че за предишната година не са имали дейност и не са отчели приходи или разходи съгласно счетоводното законодателство. Същите не подават празен годишен отчет за дейността, а само декларация за неактивност, съгласно чл. 20 от Закона за статистиката (по образец). Декларацията за неактивност се подава в електронен вариант в информационната система на НСИ (ИС „Бизнес статистика“), или на хартия в съответното териториално подразделение на статистиката.
Образецът е публикуван и може да бъде разпечатан от интернет страницата на Националната агенция за приходите на адрес www.nap.bg в раздела "Документи за юридически лица".
Срокът за подаване на декларацията е 31 март 2014 година. От офиса на НАП в Силистра напомнят, че глобите за неподадени в срок декларации, включително на лица, които не са упражнявали дейност през годината, са от 500 до 3000 лв., а за деклариране на неверни данни и неподадени приложения - от 100 до 1000 лв.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе