Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Германия спряла мерки на Лондон

Германия спряла мерки на Лондон

Германия наложила вето на едно от исканията на британския премиер Дейвид Камерън в рамките на споразумението за условията за членство в ЕС. Това заяви бившият министър на труда Иън Дънкан Смит. Според него Камерън трябвало да изнесе остра реч по-рано тази година, в която да изложи исканията си за промяна в отношенията с ЕС.

В своята чернова речта включвала строги ограничения за мигранти от ЕС като "извънредна спирачка" на целия миграционен поток. По думите на Дънкан обаче тази част от речта отпаднала в последния момент по искане на Германия.

Бивши генсекове на НАТО против "Брекзит"

Излизане на Великобритания от ЕС ще е добре дошло за враговете на Запада, предупредиха петима бивши генерални секретари на НАТО. В писмо до в. "Телеграф" те изразяват тревога от възможността британците да гласуват за напускане на ЕС.

Подписалите писмото са петима бивши шефове на НАТО от 1984 до 2014 г. - лорд Питър Карингтън, Хавиер Солана, лорд Джордж Робъртсън, Яп де Хоп Схефер и Андерс Фог Расмусен. Според тях Великобритания е ключов партньор в НАТО и общата работа на Алианса и ЕС е фактор за стабилност в света.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе