Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Германия депортира насилниците от Кьолн

Германия депортира насилниците от Кьолн

Виновниците за десетките актове на сексуално насилие в Кьолн в новогодишната нощ може да бъдат депортирани от Германия, обяви вътрешният министър на страната Томас де Мезиер. Министърът на правосъдието Хейко Маас пък добави, че наказания за виновните ще има, независимо от произхода им.

"Всеки, който извърши сериозно престъпление, ще бъде изгонен от Германия, без оглед на статута му", каза Де Мезиер. Маас пък посочи, че "всеки, който вярва, че може да наруши реда, ще бъде наказан, без значение откъде идва". Правосъдният министър каза още, че кандидатите за убежище могат да бъдат пратени в затвора за поне една година, дори и докато очакват решение на молбата си да останат в Германия. Властите не знаят още дали нападателите са бежанци.

Постъпили сигнали за сексуално насилие в новогодишната нощ в Кьолн вече са 121, съобщиха от местната полиция. Разпознати са 16 от насилниците, но имената им още не са известни. Лицата им се виждали ясно на материалите, с които разполагат от полицията. Продължават анализите на видеозаписи и снимки. За аналогични случаи се съобщава и в Берлин и Щутгарт, но не е ясно дали имат връзка с тези в Кьолн.

Според полицията в германския град сексуалните нападки може да са част от по-мащабна организирана акция за кражби и грабежи. Служителите на реда подозират, че сексатаките са за отвличане на вниманието, а основната дейност на криминалната банда са обири.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе