Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Габрово настръхна: Кой уби Весела?

Габрово настръхна: Кой уби Весела?

Дрогирали са я, преди да я хвърлят от терасата, твърдят родителите й

Тръгна си пияна и надрусана, казва посоченият в SMS-а Велизар

Мистериозната смърт на 20-годишната Веселина Тодорова шокира Габрово и роди куп хипотези.
Момичето бе намерено в безпомощно състояние в събота по обяд пред жилищния блок, където живее. Тя е полетяла от терасата на апартамента на седмия етаж. Въпреки че е откарана още жива в болницата "Д-р Тота Венкова", там тя е издъхнала от кръвоизлив в главата и тежките травми от падането. Въпросът, над който всички търсят отговор, е дали Веселина сама е паднала, или е хвърлена.

Най-много догадки будят двата SMS-а, които Веселина е изпратила до своя шеф, часове преди смъртта си. Написала му е да търси родителите й и двама души - Велизар Василев и Лора. След като момичето не се явило на работа, а телефонът й не отговарял, работодателят на Весела пратил неин приятел да провери какво става. Младежът влязъл в апартамента на Веси - вратата била отключена. Намерил стаята й в хаос, вратата към балкона била отворена, на терасата имало счупена саксия, разпилени щипки.

Въпреки хаоса, не липсвало нищо. На масата дори имало оставени пари. Весела лежала в тревата, а до нея имало сатър и изхвърлени мебели. Момичето било полуголо и само по бельо.

Споменатият в SMS-а Велизар не отрича, че се е видял с Веселина в нощта преди трагедията.

"Момичето се напи, по-късно се дрогира и почна да разправя как е било изнасилено от някакъв човек. Няма да споменавам името, полицаите ще се заемат. Аз нямам никаква връзка с това момиче", огласи своята версия Велизар.

По-късно от прокуратурата потвърдиха, че при аутопсията са открити следи от наркотици.

Родителите Георги и Магдалена Тодорови обаче са категорични, че дъщеря им е убита.

"Тя не се е самоубила. И не е наркоманка! Била е в пълно съзнание дъщеря ми. Оправила си е леглото, нагласила си е хавлийките и се обадила на човек в 3 да я събуди, за да отиде в 4 на работа", разказа почернената майка Магдалена.
Според нея насила са дрогирали дъщеря й, преди да я хвърлят от терасата.

"Смятаме, че Велизар я е убил. Той е наркодилър с няколко условни присъди", казаха близки на жертвата. Според тях родителите на Велизар били видни юристи в Габрово със солидни връзки. Никой обаче няма мотив защо Велизар би погубил момичето. Според разследващи те са имали връзка, роднините отричат. Близките на Весела смятат факта, че младежът е посочен в есемеса, като улика, че той я е бутнал. Според тяхната версия между двамата е имало скандал. Така си обясняват разхвърляния апартамент и липсата на откраднато.

Родителите изключват версията дъщеря им да се е самоубила, защото не е имала никакви причини за такова крайно решение. В момента тя работела като сервитьорка на две места, за да изкара пари за море. Подготвяла се и за изпити в свищовската академия.

Съседи в блока обясниха, че не са забелязали Весела да е в депресия или подтисната от нещо. Напротив, както винаги тя била лъчезарна, приветлива и усмихната. Момичето било много подредено и организирано. Тренирала карате, имала и медали от турнири.

Никой от обкръжението на Весела няма съмнение, че става въпрос за убийство.

Сестра й Марияна Тодорова написа във Фейсбук: "Някой негодник да ми отнеме половината живот... Почивай в мир".
Бившият приятел на мъртвата девойка - Мартин, също е публикувал снимка с Веселина. Върху нея младежът е написал: "Ще го намеря..."

Мистерията се засилва и от последният статус на Веселина, който е от 31 май. "Спряхте ли да се гаврите с телефона ми. Моля, който го е намерил, да се свърже с мен! Мерси предварително", пише девойката и намеква, че телефонът й е бил откраднат.

Няма заподозрян, нито следи от насилие

Прокуратурата търси очевидец на падането

На този етап няма заподозрян, няма установен извършител, няма повдигнато обвинение и няма задържани лица, но се работи по всички версии.

Това заяви вчера Людмила Рачева, наблюдаващ прокурор по делото за смъртта на Веселина Тодорова. Тя обясни, че от самото начало разследването се води за умишлено убийство, но не са изключени самоубийство или склоняване към самоубийство. При аутопсията не са установени следи от насилие, които да не могат да бъдат обяснени с падането от балкона. Иззети са проби кръв и урина, които ще се изследват.

При аутопсията са установени и следи от наркотици, но все още не се знае каква е тяхната концентрацията и вида им.
Вече са разпитани много хора, но не е открит очевидец на падането на момичето.

"Обстоятелството, че ние водим делото за убийство, достатъчно ясно говори, че от наша страна няма абсолютно никакъв опит нещата да бъдат прикрити", заяви още Рачева в отговор на градските слухове, че случаят ще бъде изкаран самоубийство. "Проверяваме всички версии, за да можем да установим дали се касае за умишлено престъпление или нещастен случай", категорична бе Рачева. Вече са прегледани записи от видеокамери по маршрута на момичето, по който е минала. От тях е събрана информация, част от която предстои да бъде анализирана.

Не са установени следи от влизане с взлом в жилището на Веселина. "Към момента, когато тялото на момичето е полетяло от терасата, не са установени лица в апартамента", заяви още прокурорката. Главен комисар Христо Терзийски, шеф на "Национална полиция", информира, че в екипа по разследването на случая са включени и служители на отдел "Убийства". "Призивът ни е хората, които знаят нещо и могат да помогнат за разкриването на случая, да не го коментират с вероятни версии пред медиите и да нагнетяват обстановката, а да ни потърсят и да ни съдействат", призова пък ръководителят на Окръжната прокуратура Надежда Желева.

Връзкар я затри, пише приятелка от Лондон

Тони Цветанова, приятелка на загиналата Веселина, която живее в Лондон, не спира да публикува гневни статуси във Фейсбук. Тя се съмнява, че случаят ще бъде потулен заради роднински връзки на Велизар в полицията и прокуратурата. Тони е повече от рязка в твърденията си:
"Срам за вас, че се наричате полицаи!

Корумпирани смешници, които ви въртят като марионетки в скапаната ви система.

Защо не привикате всички, които са били с нея в заведението, в което и тя? Да проверите кой, кога и къде е бил. Имате камери по улиците.

И дали тези Велизар и Лора не са й отишли "на гости", както и още хора от компанията им.

Случаят трябва да се разследва не от габровци... защото нещата са ясни.

На кой какви са мама и тате...

Нима другите животи са по-малоценни от този на това лайно? Защото мама е някоя в това село Габрово... Жалки сте! Утре вашето дете ще е следващото!"

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе