Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Кметът на Габрово: Директората на дома е крила от мен за насилието

Кметът на Габрово: Директората на дома е крила от мен за насилието

Директорката на дом "Хризантема" Маринела Лазарова е знаела още от 2016 г. за насилието в центъра. Тогава е направен първия видеозапис, който излезе публично преди дни.

Тя е скрила от мен като неин работодател този факт, но по-важното е, че не е изпълнила задължението си да информира МВР и прокуратурата", заяви за "Стандарт" Таня Христова, кмет на Габрово. Тя е получила материала на 15 януари и още същия ден е сигнализирала в прокуратурата за ставащото в дома "Хризантема".

Социалният работник, заснел кадрите с насилие, Йорданка Милчева напуска дома по свое желание в края на 2017 г., когато тече проверката на общината за изчезването на "вещи на екипа". Крадците не са установени, но в разследването на МВР, макар да няма конкретни имена, се казва, че "тези действия не са присъщи на деца". За съжаление няма имена, каза още кметът Таня Христова.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов предложи председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Офелия Кънева за освобождаване. Причината - липсата на адекватни мерки срещу насилието в дома за деца и младежи с увреждания "Хризантема" в Габрово.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе