Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Френският посланик на обиколка в Североизтока

Френският посланик на обиколка в Североизтока

На първо официално посещение в Шумен пристига извънредния и пълномощен посланик на Франция у нас Н.Пр. Ерик Льобедел. Придружен от съпругата си, дипломатът ще бъде приет от кмета на община Шумен от 9.00 ч. От 10.00 ч. е планирана срещата с областния управител проф. Стефан Желев. Гостът ще посети Томбул джамия и археологически резерват Шуменска крепост.

Посланикът на Франция ще бъде и във Велики Преслав. Посещението е по покана на кмета д-р Александър Горчев, отправена преди месец. На 30 юни посланик Льобедел и кметът Горчев откриха в Лувъра изложбата на Преславското златно съкровище. Тогава градоначалникът е запознал дипломата с историята на старата българска столица и е предложил на Ерик Льобедел да разгледа археологическия резерват, Дворцовия комплекс и музея, където е показана гостуваща от Франция експозиция.

Обиколката на френския посланик продължава и в Силистра. Той ще участва в 15-тия Европейски летен университет в Силистра. Той се провежда с 42 студенти и преподаватели от 12 страни с основна тема „Европа като правова общност“. Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов ще награди най-изявения студент


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе