Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Френският кандидат за комисар без одобрение от ЕП

Френският кандидат за комисар без одобрение от ЕП

Френският кандидат за еврокомисар Силви Гулар не успя да получи одобрението на Европейския парламент. Тя ще трябва да отговаря на допълнителни въпроси и по всяка вероятност ще бъде изслушана отново.

Евродепутатите не останаха доволни от нейните отговори по разследвания, които се водят срещу нея във Фрнация.  Ако френската кандидатка отпадне, тя ще е третата отхвърлена в предложения от Урсула фон дер Лайен кабинет след румънската и унгарската. Това би било силен удар по новоизбраната президенка на ЕК както и за Еманюел Макрон. Евродепутатите явно не са преглътнали факта, че именно френският президент провали схемата им на водещите кандидати за шеф на Комисията.

"Уважих решението на главния секретариат на този парламент да възстановя сумата от 45 000 евро. Тази сума представляваше заплати и социални осигуровки. Честно казано, това беше проблем в управлението на човешки ресурси и ако проверите в главния секретариат, ще ви обяснят, че не става дума за съдебен въпрос, а за админстративна проверка, която приключи с връщането на пари, които не съм получавала. Аз бях платила парите", каза Гулар.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе