Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Папа Франциск: Манията да си онлайн изолира хората

Папа Франциск: Манията да си онлайн изолира хората

Рим. Глобалната мрежа е "дар Божий", който улеснява комуникацията, но маниакалното желание да си онлайн може да изолира хората от приятелите и семейството им. Това каза папа Франциск в послание по случай Световния ден на комуникациите на Римокатолическата църква, цитиран от Асошиейтед прес.

Дигиталната ера носи както предимства, така и много заплахи за хората, се казва още в словото. Папата уточнява, че вярващите разговарят с хора от различни вероизповедания и произход, въпреки рисковете, които крие интернет.

Предстоятелят на Римокатолическата църква припомни, че осъжда "скандалната пропаст" между богати и бедни, като заяви, че не е необичайна гледката бездомни да спят на улицата под блясъка на светлините от пищните витрините на магазините, пише Ройтерс.

Медиите и интернет са нещо наистина хубаво, отбеляза папата. Те могат да помогнат за събирането на хората заедно, но дигиталните комуникации пречат на хората да се опознаят, категоричен бе той.

Той спомена за "насилствената агресивност" на медиите и комуникациите, насочена най-вече към поощряване на консуматорството и манипулиране на другия.

Светът на медиите трябва да е загрижен за човечността. Дигиталният свят също може да е богата на човечност среда, мрежа не от жици, а от хора, каза още папа Франциск в своето слово.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе