Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Фидел заговори за смъртта си

Фидел заговори за смъртта си

"Скоро ще навърша 90 години и с мен ще стане като другите. На всеки му идва редът". Това заяви лидерът на кубинската революция Фидел Кастро в прощална реч при закриването на конгреса на Комунистическата партия в Хавана, съобщи Ройтерс. В първата си публична изява от години Кастро, който ще навърши 90 години на 13 август, се обърна към 1300 партийни активисти със силен, макар и леко дрезгав глас.

"Може би това е един от последните пъти, когато говоря в тази зала. Идеите на кубинските комунисти ще пребъдат като доказателство, че на тази планета, ако човек работи упорито и с достойнство, може да произвежда материалните и културни блага, необходими на хората", заяви Фидел. "Ние трябва да кажем на нашите братя в Латинска Америка и в света, че кубинският народ ще победи", каза още той.

На конгреса 84-годишният му брат Раул, който е президент на Куба, бе избран за лидер на партията с втори 5-годишен мандат. Други ветерани запазиха постовете си въпреки плана за подмладяване на партийното ръководство, посочва агенцията. В Политбюрото на партията влизат 17 души, като само петима от тях са нови членове.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе