Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Международен фестивал на общинските театри се провежда в Благоевград

Международен фестивал на общинските театри се провежда в Благоевград

Международен фестивал на общинските театри събира професионални и бъдещи актьори от Румъния, Сърбия, Македония и България на сцената на Драматичен театър“ Никола Вапцаров“ в Благоевград. 

Приказни и приключенски истории за малки и пораснали деца ще представят театралните трупи на първия по рода си международен фестивал, който Община Благоевград организира в рамките на пролетните празници. Началото постави кукленият театър в Благоевград, а по-късно тази вечер е участието на Варненския  куклен театър с постановката "Морско дъно“.

Общинският театър "Тудор Виану“ от Румъния и Държавният куклен театър в Силистра ще представят призказната история "Юнакът Келчо, принцесата и змея“. Актьорите от Столичен куклен театър ще играят постановката "Някои го могат, а други-не“. В първия по рода си международен фестивал ще участват още театрални трупи от Щип, Република Македония, Димитровград, Сърбия и Монтана. В рамките на фестивалната програма ще бъде представен филм за Апостол Карамитев. На негово име е и почетната награда, която община Благоевград ще връчи на един от участниците във фестивала, който продължава до 27 април.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе