Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Фестивал на китарата в Силистра

Фестивал на китарата в Силистра

Фестивал „Дунавски струни“ ще се проведе от 22 до 24 юни в Силистра. Това съобщи организаторът и преподавател по китара Виктория Цветкова. Проявата се подкрепя от Община Силистра и родители на деца, които учат китара.

„Искаме да раздвижим през лятото малкия град, да го популяризираме и да направим нещо интересно за развитието на децата“, каза за Радио Шумен Виктория Цветкова.

За участниците са предвидени парични награди. В журито ще бъдат известните китаристи Иван Лечев и Цветан Недялков. Водещите китаристи Боян Дойчев и Николай Михайлов заедно с Цветан Недялков ще проведат майсторски класове, съобщи Цветкова.

"Фестивалът ще има конкурсен характер в два раздела - класическа и електрическа китара. Около 40 деца се записаха, като интересът е приемлив, защото ние сме малък град и почти накрая на страната. Надяваме се всяка следваща година да става все по-голям. Награди за победителите ще има. Парични според възрастовата група и предметни - музикални аксесоари и тениски с логото на фестивала", посочи Виктория Цветкова.

Освен конкурсната програма, са предвидени четири концерта - на лауреатите и на водещи китаристи. Състав от Силистра също ще представи своя програма.

Входът за концертите е свободен. Като съпътстващи събития за участниците са организирани разходка с лодка по Дунав и посещение на туристически обекти в района.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе