Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Ферма на ужасите за лъвове в Южна Африка

Ферма на ужасите за лъвове в Южна Африка

Оплешивели и недохранени били животните във фермата

След изненадваща инспекция във ферма за отглеждане на големи котки в Лихтенбург, Южна Африка, властите се натъкнали на страшната картина на 20 трупа на бебета лъвчета и тигърчета.

Също така във фермата били намерени и две лъвчета, които били изпаднали в конвулсии, а задните и предните им крака били парализирани.

Двете животни били евтанизирани от ветеринар, който се страхувал, че страдат от нелечимо неврологично заболяване.

Тези страховити снимки хвърлят светлина върху условията, сред които се отглеждат хищните котки във фермите из цяла Южна Африка. Според проучване над 8000 лъва живеят в плен в над 260 ферми из ЮАР. Специалисти от асоциацията казват, че малките лъвчета, родени на свобода, остават с майките си поне 15-24 месеца, но тези, които се появяват на бял свят във фермите, биват отнети от още докато са на няколко дни, за да бъдат използвани за снимки и селфита от туристите, тръгнали на сафари в ЮАР.

При изненадващото посещение от страна на Националната асоциация за превенция на жестокостта срещу животните (NSPCA) в същата ферма са били открити 108 лъва в много лошо здравословно състояние, които са били отглеждани в непоносими условия.

От асоциацията твърдят, че на пет от мъртвите животни ще бъде извършена аутопсия, за да се разбере точната причина за смъртта им.

Говорителят на NSPCA обяви, че във "фермата на ужасите" имало котки, които са били изцяло с опадала козина заради краста и изглеждали ужасно мършави от недохранване.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе