Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Евакуират детски градини в Русия

Евакуират детски градини в Русия

Десет детски градини в руския град Владивосток са били евакуирани заради получени анонимни сигнали за бомби, предава ТАСС, цитирайки пресслужбата на местното кметство.

Преди това подобни сигнали са били получени и в 29 детски градини в Хабаровск. Там са евакуирани над 5600 деа. Такива заплахи са били получени и в детските градини в Комсомолск на Амур.

Пет детски градини са били евакуирани и в град Благовешченск след съобщения, че са "минирани", предаде ТАСС. Органите на реда проверяват сградите.
"Поради виелицата днес в учебните учреждения няма много деца, но ние все пак съобщаваме на родителите, за да могат да си ги приберат", уточняват от кметството. Децата и учителите са евакуирани в разположени наблизо сгради.

От декември миналата година насам бяха получени няколко масови съобщения за заложени бомби в училища, университети и детски градини в Амурска област, Приморски и Хабаровски край и други региони в руския Далечен изток на няколко пъти бяха получавани масови съобщения за заложени бомби, които нарушиха работата на стотици учебни учреждения. Нито едно от предупрежденията не беше потвърдено, отбелязва ТАСС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе