Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Евакуация в бургаски мол

Евакуация в бургаски мол

Търговски център "Галерия" в Бургас бе евакуиран тази сутрин. Мярката всъщност бе част от учение и бе извършено точно в 8:45 часа.

Причината да се тества реакцията на гражданите, пък са пожарите в двата руски мола – в Кемерово и Москва от последните дни, при които загинаха и бяха ранени множество хора, съобщава БГНЕС.

Пожаро-тактическото учение се ръководи лично от директора на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Бургас комисар Васил Василев.

Учението представлява пожар в заведение, разположено в атриума на мола, евакуация на хора и гасене на огнените пламъци. Включени са три структури на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"/ Първа и Втора Районни противопожарни служби - Бургас и служители от сектор "Специализирани оперативни дейности"/ с четири автомобила.

Пожаро-тактическо учение покрива територията и на централната градска част и прилежащите към търговския обект зони от к-с "Славейков", тъй като след подаването на сигнала за инцидента, противопожарните автомобили се придвижват в реално време по различни маршрути с цел определяне на бързината и най-оптималния от тях.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе