Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Сградата на Етнографския музей в Силистра е в изключително тежко състояние

Сградата на Етнографския музей в Силистра е в изключително тежко състояние

„Силистренският Етнографски музей е в изключително тежко състояние“, потвърди за Радио Шумен Иван Бъчваров – директор на Регионалния исторически музей в Силистра. Сградата на някогашния затвор не е ремонтирана от 1963 година, като изключим частичните  дейности, извършени през 2011 г. „При проливните дъждове и след снеговалежа тази зима, сериозни течове от покрива крият риск за шестте хиляди експоната от бита на Силистренско“, допълни Иван Бъчваров.
„Ако не се намеси общината или държавата, проблемът просто не може да бъде решен. Става дума за минимум 100 000 лв. Сега чакаме да дойде пролетта, за да подменим ел. инсталацията на местата с течове“, обясни Бъчваров.
Влагата в старата сграда постоянно се увеличава и заради високите води на река Дунав през последните години. Това прави проблема неотложен за решаване. Кметът на община Силистра Юлиян Найденов се е ангажирал през новия програмен период да търси финансиране по европейски програми и да използва всички възможности за осъществяване ремонта на Етнографския музей.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе