Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Партията на Ердоган иска повторни избори в Истанбул

Партията на Ердоган иска повторни избори в Истанбул

Ще обжалват резултатите

Оглавяваната от президента на Турция Тайип Ердоган Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ има намерение да проведе повторни общински избори в Истанбул, за което е заявил във вторник зам.-председателят й Али Ихсан Явуз в ефира на телеканала NTV.

“Ние ще се обърнем към Висшата избирателна комисия, за да бъдат проведени отново избори в Истнбул. Днес ще обжалваме и ще съобщим за нередности, които са повлияли на хода от изборите“, казва той.

На 31 март в Турция се проведоха общински избори, в които избирателите са гласували за кмет, членове на регионални парламенти, съвети, общински ръководители и членове на селски съвети. За първи път от 2002 г. ПСР губи изборите за кмет на Анкара и Истанбул.

Обжалването все още се обсъжда. Ердоган заявява за множество нарушения по време на гласуването, опозицията твърди, че даже след повторно преброяване резултатът ще бъде в полза на нейния кандидат – Екрем Имамоглу. По предварителни неофициални данни той изпреварва представителя на ПСР – експремиера и говорител на парламента Бинали Йълдъръм, с 14 хил. гласа.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе