Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Ердоган пак атакува, не спазва примирието

Ердоган пак атакува, не спазва примирието

Въоръжените сили на Турция са възобновили атаките срещу град Рас ал Айн в североизточната част на Сирия, въпреки постигнатото по-рано със САЩ споразумение за временно прекратяване на военните действия, предава TACC, цитирана от Агенция "Фокус".

По-рано се появи информация, че в сирийския град е била възобновена стрелбата и още се водят сражения, а над няколко квартала се издига гъст дим.

Турция все още не е коментирала ситуацията.

На 9 октомври Анкара обяви началото на операция „Извор на мира“ в Северна Сирия. Целта е там да се създаде зона за сигурност, която трябва да се превърне в защитен пояс за турската граница. Освен това, според плана на Анкара, там ще бъдат настанени сирийските бежанци, които в момента се намират в Турция. Международната общност осъди действията на Анкара, а правителството в Дамаск счете операцията за агресия.

По-рано САЩ и Турция постигнаха споразумение за спиране на военните действия в Северна Сирия, след разговори в Анкара. Турция се съгласи да прекрати огъня за 120 часа, така че кюрдските сили да напуснат зоната за сигурност, определена от Анкара.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе