Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Екстремистко нападение в столицата на Сомалия взе жертви

Екстремистко нападение в столицата на Сомалия взе жертви

Най-малко девет души са убити и над десет са ранени в продължаващата атака на ислямски екстремисти срещу вътрешното министерство на Сомалия, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на полицията.

Възможно е жертвите да се увеличат, защото силите за сигурност продължават да се бият с няколко въоръжени мъже, успели да влязат в сградата. Твърди се, че там има блокирани хора, предимно министерски служители.

Нападението на "Аш Шабаб" започна тази сутрин с взривяване пред министерството на кола бомба. Сградата се намира близо до президентския дворец и парламента.

"Аш Шабаб" иска да свали подкрепяното от Запада централно правителство, да изгони от страната мироопазващите сили на Африканския съюз и да наложи управление, базирано на шериата, отбелязва Ройтерс. Насилието и беззаконието в Сомалия продължават от свалянето на диктатора Мохамед Сиад Баре в началото на 90-те години. През октомври ислямистите взривиха в столицата камион, пълен с експлозиви и убиха повече от 500 души. Това бе най-кървавото нападение в историята на страната.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе