Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Експерти по сигурността обявиха Тръмп за заплаха

Експерти по сигурността  обявиха Тръмп за заплаха

Петдесет изтъкнати експерти по сигурността от Републиканската партия на САЩ, сред които бивш директор на ЦРУ, заявиха публично, че Доналд Тръмп не е компетентен да ръководи страната и че би бил заплаха за националната сигурност, ако бъде избран. В общо писмо експертите заявяват, че няма да гласуват за Тръмп, въпреки че е официалният кандидат на тяхната партия.

"Г-н Тръмп няма характера, ценностите и опита, нужни на един президент. Той отслабва авторитета на САЩ като лидер на свободния свят. На него изглежда му липсват основни познания и вяра в конституцията, законите и институциите на САЩ, включително тези за религиозната толерантност, свободата на печата и независимото правосъдие", пише в отвореното писмо. Сред подписалите го са бившият директор на ЦРУ Майкъл Хейдън, който е ръководил и Агенцията за национална сигурност, бившият министър на вътрешната сигурност Майкъл Чертоф, бившият директор на националното разузнаване Джон Негропонте, бившият президент на Световната банка и бивш заместник държавен секретар Робърт Зелик. "Никой от нас няма да гласува за Доналд Тръмп", се посочва в изявлението, което еазабележително с остротата на езика си. "От гледна точка на външната политика Доналд Тръмп не е компетентен да бъде президент и главнокомандващ. Ние сме убедени, че той би бил опасен президент и би застрашил националната сигурност", се посочва в изявлението.

Междувременно бивш служител на ЦРУ се готви да влезе в надпреварата за Белия дом, въпреки че тя вече е в напреднал етап. Независимият Еван Макмълин е подкрепен от организацията "По-добре за Америка". Макмълин, който е на 40 години, критикува милиардера в социалните мрежи и го определя като "авторитарен". Той също така осъжда антимюсюлманската реторика на бизнесмена.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе