Извънредни новини

Една легенда на 40

Една легенда на 40

Манчестър. Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс днес става на 40 години. Полузащитникът заяви, че няма никакво намерение да прекратява активната си спортна кариера, въпреки възрастта си.

Уелсецът прекара цялата си кариера на "Олд Трафорд" - като има 953 мача, откакто дебютира с фланелката на "червените дяволи" срещу Евертън през 1991 година.

"Късметлия съм, че съм в този клуб, заобиколен от добри футболисти и добър мениджър. Понякога е трудно, но все още се наслаждавам на играта. Стига това да продължавам да нося това чувства, ще играя", заяви Гигс, цитиран от BBC Sport.

"Все още искам да се представям на високо ниво във всеки един мач. Искам да печеля трофеи", добави той.

Райън Гигс има спечелени толкова титли от Висшата лига, колкото общо има Арсенал - 13. Контрактът му с Юнайтед изтича идното лято. Въпреки че той има треньорски ангажименти в клуба, Гигс заяви, че иска да продължи да играе възможно най-дълго.

Ако Гигс получи предложение да продължи договора си с "червените дяволи", това ще удължи престоя му на 24 години. Ще му даде и шанс да стигне невероятната бройка от 1000 мача.

"Грижа се за себе си. Тренирам всеки ден, за да съм на разположение на мениджъра", каза още уелсецът.

В кариерата си за Юнайтед Гигс има спечелени 13 пъти Висшата лига, четири пъти ФА Къп, четири пъти Купата на Лигата, два пъти Шампионската лига, една Суперкупа на УЕФА, един път Световното клубно първенство, както и девет трофея от Комюнити Шийлд.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе