Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Един е задържан за стрелбата в Ел Пасо

Един е задържан за стрелбата в Ел Пасо

Бял мъж на 21 години от Далас е задържан за убиството на 20 души в търговския център в Ел Пасо (Тексас), съобщиха от полицията. Разследването проверява възможността да става въпрос за престъпление от омраза, тъй като е бил открит манифест от мъжа, който сочи в тази посока.

„20 невинни граждани от Ел Пасо загубиха живота си. Ние като щат се обединяваме в подкрепа на жертвите и техните семейства. Искаме да направим всичко възможно, за да им помогнем и да ги подкрепим. Молим се Бог да бъде с тези, които са пострадали по някакъв начин и да се погрижи за раните им.“ 26 души са ранени, обявиха от полицията.

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че следи изкъсо случващото се в Ел пасо. „Ужасната стрелба“ в Ел Пасо, написа в Туитър Тръмп.

Президентът на Мексико Мануел Лопес Обрадор пък информира, че сред убитите са трима мексиканци. Според външния министър Марсело Ебрард сред ранените има шестима граждани на страната, включително момиче на 10 години. Магазин Уолмарт, където е била атаката е бил пълен с хора, които са пазарували за началото на учебната година.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе