Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Джакпотът в САЩ удари $1,3 млрд.

Джакпотът в САЩ удари $1,3 млрд.

Джакпотът в американската лотария "Пауърбол" е на път да постави исторически рекорд и да достигне 1,3 млрд. долара за следващия тираж, съобщи в. USA Today. Последното теглене на числата онази нощ отново не излъчи победител и джакпотът от близо $950 млн. остана да се трупа. Следващото теглене е в сряда. Шансовете за печалба са 1 на 292,2 млн., изчисляват от лотарията. За да бъдат спечелени парите, трябва да се познаят 5 произволно изтеглени числа от една сфера и шесто, наречено "Пауърбол", което се тегли в отделна.

Очаквано, в магазините, които продават фишове, се извиха дълги опашки. Дори жители на Канада посещават близките до границата градове, за да пробват късмета си. Само в петък са били генерирани над 277 млн. долара от продажби на фишове, а още над 400 млн. са предвижданията за приходите от събота. Един фиш струва два долара и позволява една комбинация. Масово хората пускат по няколко фиша.

Рекордният джакпот се трупа от 4 ноември 2014 г., като започна от 40 млн. долара. Досега са се провели 18 тегления без нито един победител. Това позволи на джакпота драстично да надскочи последния исторически връх от 590,5 млн. долара през 2013 г. Тогава цялата сума беше спечелена от един човек, живеещ във Флорида.

В същото време двама души си разделиха най-голямата печалба в историята на британската национална лотария, съобщиха световните агенции. Късметлиите прибират по 33 млн. паунда. Предишният най-голям джакпот в историята бе на стойност 22,6 млн. паунда преди повече от 20 години. Лотарията датира от 1994 г. Тиражите й са два пъти седмично.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе