Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Джак Ма - жертва на войната САЩ-Китай

Джак Ма - жертва на войната САЩ-Китай
  • Милиардерът стана посланик на Запада и попадна под приятелски огън
  • Той сам реши да изчезне от светлините на прожекторите, твърдят източници на CNBC

Къде изчезна китайският милиардер Джак Ма? Този въпрос си задава светът, след като основателят на Alibaba Group вече два месеца не е появявал на публични места, а последният му пост в Туитър е от 10 октомври миналата година, според finance.yahoo.com.
Притесненията се засилиха, след като Ма не се появи в последния епизод на собственото си шоу за таланти "Африкански бизнес герои", което дава на начинаещите африкански предприемачи шанса да се състезават за част от награден фонд на обща стойност 1,5 млн. долара.
Спекулациите около изчезването на милиардера съвпаднаха с поредния рунд от хибридната война между САЩ и Китай. Той се върти около ковид пандемията и по-специално - откъде е тръгнал вирусът. В последните дни на 2020 г.  излезе разследване на журналисти от AP, които обявиха, че китайските власти са засекретили всички изследвания и данни за COVID-19. След това китайският външен министър Уанг И огласи пекинската версия за произхода на коронавируса - според него пандемията е причинена от изолирани огнища на различни места по света. Заместник-съветникът по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп - Матю Потинджър, обаче отново лансира сценария, че К-19 е плъзнал след изтичане от лабораторията в Ухан, като допусна, че това е станало след авария. В сряда пък екипът на Световната здравна организация, който трябва да разследва произхода на COVID-19 в Ухан, е получил отказ да влезе в Китай. Дългоочакваната мисия бе съгласувана с Пекин през декември след месеци на преговори със СЗО.
Още от самото начало на пандемията САЩ твърдят, че Китай е виновен за злото, сполетяло света. И ако успеят да го докажат - последиците ще са гръмовни.
В същото време един от най-богатите китайци - Джак Ма, е считан за американския човек в Поднебесната империя.

Мечтите му следват западния моделЕтикети:          

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе