Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Огромна локва затруднява движението по шуменския булевард „Симеон Велики”

Огромна локва затруднява движението по шуменския булевард „Симеон Велики”

Огромна локва, подобна на езеро, се е образувала на бул. „Симеон Велики” в Шумен, като резултат от падналия проливен дъжд. Това предаде репортер на Радио Шумен. Насъбраната вода е в района на кръстовището с улица „Строител” и на практика там движението на автомобилите е невъзможно. Шофьорите сами регулират движението, на място няма полицейски екип. Наводнил се е и мостът на бул. „Плиска”. Преминаването за улица „Станционна” е невъзможно.

По 6 сигнала за наводнени избени помещения и домове работят пожарникарите от Шумен и екипи на ВиК. Проблеми има на ул. „Шеста“, в кварталите „Гривица“ и „Боян Българанов“. „Наводнени са и избените помещения на 6-та  детска ясла в Шумен“, съобщи Красимир Косев, експерт Гражданска защита в община Шумен.

В Русе обстановката е спокойна засега, съобщиха за Радио Шумен от кметството. В крайдунавския град вали, но количествата са умерени. До момента на дежурния телефон на общината, не са постъпвали сигнали за проблемни или наводнени участъци, както и молби за отводняване на избени помещения. От община Силистра информираха, че за момента там не вали.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе