Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Двама наши каналджии хванати в Македония

Двама наши каналджии хванати в Македония

Гърция се опасява от нова вълна бежанци

Македонската полиция задържа двама българи, които са се занимавали с трафик на бежанци в Битолско, съобщи електронното издание на скопския вестник „Дневник", като се позовава на съобщение на македонското МВР.

Арестът е извършен след предварително получена информация. Пост на полицията е спрял автомобил с гръцка регистрация при село Рибарци, Oбщина Новаци.

Двамата пътуващи в автомобила са били български граждани. В автомобила са намерени 4 пътни чанти, които са принадлежали на нелегални емигранти превозвани от българите. По време на разпита българските граждани са признали, че бежанците са изоставени при моста на р. Черна, в района на село Брод, след като са забелязали, че са следени.

Гръцките власти започнаха да преместват бежанците, които и досега лагеруваха в непосредствена близост до границата с Македония, пише още македонския вестник. Чрез полицейската акция ще бъдат преместени още около 4 000 души, което я превръща в най-голямата след изпразването на лагера в Идомени.

Полицаите са затворили пътя в района на Поликастро (Карасоли), където в близост до бензиностанцията е бил създаден импровизиран лагер с общо 1828 бежанци. В операцията са участвали повече от 300 полицаи от Северна Гърция, които не са упражнили сила.

Вестникът цитира гръцки медии, според които след 10-дневна пауза, през която на гръцките острови са пристигнали само около 50 мигранти, ситуацията отново започнала да се влошава. В близост до остров Лесбос за 2 дни са били задържани над 130 бежанци с лодки. В приемните центрове в Гърция има над 8000 бежанци.

Местните протестират срещу строежа на още един център, тъй като това щяло да унищожи туризма. Протести има и на остров Хиос.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе