Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Дупнишка "фараонка" пробва да се самоубие

Дупнишка "фараонка" пробва да се самоубие

Вдовицата на самоубилия се преди седмица шеф на Дупнишката популярна каса Георги Близнаков - Ивона, също е направила опит да сложи край на живота си, съобщава Lupa.bg.

Дни след като 62-годишния Близнаков се самоуби, скачайки от 7-ия етаж на жилищен блок в Благоевград, овдовялата му съпруга Ивона е била приета по спешност в болница заради опит да се натрови с хапчета, разкрива запознат с трагедията на семейството – фараони. Животът на възрастната дама е бил спасен, но тя е поставена под постоянно наблюдение от близките си заради опасения, че може отново да пробва самоубийство.

Самоубилият се Георги Близнаков и жена му Ивона са подсъдими за незаконна банкова дейност, според прокуратурата управляваната от семейството Дупнишка популярна каса е завлякла 247 човека със сумата от над 3,6 милиона лева. Семейството има дела и за укриване на над 700 000 лева данъци и пране на пари.

Аферата с Дупнишката популярна каса стартира преди повече от 2 години, когато спестяванията на стотици дупничани, вложени във финансовата пирамида на семейство Близнакови, се изпариха.

Близнаков бе арестуван заради финансовата афера, но по-късно бе пуснат под гаранция. Той и съпругата му се видяха принудени да избягат от Дупница и да се преместят да живеят първо в Пловдив, а след това в Благоевград, тъй като много от „ужилените” от тях с пари ги заплашваха. В понеделник Георги Близнаков не издържа на напрежението и сложи край на живота си, скачайки от 7-ия етаж. След смъртта му основен обвиняем остана овдовялата му съпруга Ивона. Тя обаче не се яви на съдебно заседание на Окръжния съд в Кюстендил, проведено в петък, а адвокатите й представиха болничен лист, според който Ивона страда от невротична болест.

Ивона Близнакова също е опитала да сложи край на живота си, след като мъжът й се самоуби и тя остана основен обвиняем за пирамидата "Дупнишка популярна каса"

„Жената е в изключително тежко емоционално състояние след последните събития и има опасност да посегне на живота си по подобие на своя съпруг”, признават притеснени познати на семейство Близнакови от Дупница.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе