Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Работници в горското стопанство протестираха в Дулово заради политически уволнения и нередности

Работници в горското стопанство протестираха в Дулово заради политически уволнения и нередностиПротест на уволнени работници и служители в системата на горското стопанство имаше днес в Дулово. В протеста се включиха и представители на ловни дружинки в района. Недоволните настояха за оставка на директора на Държавното ловно стопанство "Каракуз" в Дулово и за независима ревизия, която да докаже как се стопанисва държавното имущество. 

Хората казват, че са уволнени под политически натиск и разказват, че в гората се допускат закононарушения. Те твърдят, че и в момента има 10-ина сечища, от които незаконно се изнася дървесина. Директорът обаче, вместо да вземе мерки, уволнявал неудобните си подчинени.

Директорът на предприятието инж. Иван Гройчев отрече обвиненията и заяви, че по-голямата част от протестиращите сами са напуснали системата, а трима са били уволнени дисциплинарно уволнени заради злоупотреби.

Хората, които са били уволнени, носят отговорност за нарушения по време на службата си и затова са били освободени от длъжност. Уволняването им не е било на база на политически или етнически принцип.

Това каза за "Хоризонт" в предаването "12+3" директорът на Северноцентралното държавно горско предприятие в Габрово инж. Иван Недков. Той подчерта, че това, което се случва в горското стопанство в Силистра и в ловното стопанство в Дулово, не е изненадващо, но е силно обезпокоително:

Има ли протести, сигнали и жалби за нас това е сигнал, че се случва нещо, което не е редно и трябва да бъде проверено. Нарушаването на нормалния ритъм на две стопански структури това е достатъчен повод за сериозно безпокойство и изострено внимание към тях. Обяснима е реакцията на служители, които са уволнени по една или друга причина, но тя не е политическа. Считаме, че е възможно тези протести да са провокирани от точно от определени служители, които са освободени и от двете стопанства.

Интервюто с инж. Иван Недков и репортажа на Маргарита Иванова можете да чуете от звуковите файлове.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе