Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Община Дулово отпусна допълнителна субсидия за местната болница

Община Дулово отпусна допълнителна субсидия за местната болница

100 хил.лева субсидия ще получи от общинския бюджет болницата в Дулово. Това реши местният парламент в лудогорския център, след като съветниците без възражения гласуваха корекция в разходната част на бюджета.

Финансовата инжексия се налага заради трудностите, които лечебното заведение среща при обслужването на дългове, наследени от предишни периоди, обясни кметът на Дулово доктор Юксел Ахмед.

Решение на МС позволява на НАП да удържа всеки месец 10% от приходите на болниците у нас, които имат задължения към хазната. Това лишава лечебницита от свежи пари. Недостиг на средства формира и работата на новоразкритото хирургично отделение в града, което получава пари от НЗОК на база предходната година, но те са по-малко от действителните разходи на разрастващия се обем лечебни дейности на операционните екипи, стана ясно по време на обсъжданията.

Освен прякото субсидиране на местната болница, одобрено без възражения от съветниците, общинарите решиха да се подобри и нфраструктурата, свързана със здравните услуги в региона. РЗОК в Силистра ще получи за безвъзмездно ползване общински имот в дулово, в който ще бъде разкрит офис за обслужване на гражданите. Така на местните хора веече няма да се налага да пътуват до областния център, когато им е нуужна услуга от здравната каса.

Промени бяха гласуваани и във връзка с предстоящото изграждане на Център за спешна помощ в града. Общината преххвърли на държавата собствеността върху сградата, където сега работят медиците от „Бърза помощ". Това ще позволи на здравното миинистрество да инвестира евросредства в модернизирането на звеното за неотложна медицинска помощ в Дулово.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе