Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Доростолският митрополит Амвросий бе отличен за своя принос в духовното развитие на община Силистра и България

Доростолският митрополит Амвросий бе отличен за своя принос в духовното развитие на община Силистра и България

Доростолският митрополит Амвросий бе отличен за своя принос в духовното развитие на община Силистра и България по случай Деня на българските будители. Отличия от кмета на Силистра Юлиян Найденов получиха и изявени дейци на просветата и културата в общината.

Митрополит Амвросий беше отличен за родолюбивата му декйност за укрепване на православната вяра, за строежа на храмове и параклиси и социалната дейност на местната цъкровна власт. Доростолският владика заяви, че в наши дни будителството ня трябва да се смята за нещо отминало, а всеки българин трябва да се чувства будител:

Дори всеки един от вас може да се чъватва в по-голяма или по-малка степен също будител, ако успее да предае от себе си на тия, които са около него, любов към Майка България. Ако няма православие и няма родолюбие, няма да я бъде България.

За принос в запазването и утвърждаването на българските традиции бе отличено и младото семейство Виктория и Денислав Деневи.

Ние никога не сме губили нащата връзка с миналото, защото нашият народ е бил силен в миналото и смятаме, че може да бъде силен и сега, каза Виктория Денева.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе