Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Дрогираният шофьор от Айтос носел наркотици

Дрогираният шофьор от Айтос носел наркотици

Състав на Окръжния съд в Бургас остави за постоянно остава в ареста шофьора, който под влияние на метамфетамини блъсна 13 коли в в Айтос, уби 28-годишна жена и рани шестима души, сред които друга млада жена, родила три дни преди катастрофата.

В съдебната зала стана ясно, че в портфейла с личните документи на 51-годишния Кольо Иванов, намерен в кабината на товарния автомобил, е открит плик с метамфетамини. Това съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който наблюдава делото.

"Обвиняемият е знаел, че поема управление и то на тежкотоварна машина след употреба на наркотични вещества, което показва, че той е склонен да погазва правовия ред", изтъкна още прокурор Чинев.

"Не знаехме за наличие на наркотик в тира, но това все още нищо не доказва", коментира обаче адвокатът на Иванов - Бойчо Боев.

"Много е важно за спирачките, защото ако няма и наркотик и спирачките са отказали става случайно събитие , което той не е искал и става квалификацията съвсем друга, може и условна присъда да се изкара“, каза още Боев.

Справка е установила, че Иванов е системен нарушител на правилата за движение по пътищата, въпреки, че притежава категория за професионален шофьор и осъществява превоз на товари.

 Държавното обвинение настоя за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража", тъй като става дума за деяние квалифицирано като особено тежък случай

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе