Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Обявиха допуснатите до интервю кандидати за училищни директори в региона

Обявиха допуснатите до интервю кандидати за училищни директори в региона

Стефан Стефанов е единственият кандидат за директор на Основното училище „Свети Климент Охридски“ в село Пет могили, допуснат до интервю. Това съобщават от Регионалния инспекторат по образованието в Шумен. На писмения тест председателят на Общинския съвет в Никола Козлево е получил резултат над 25 точки, каквото е условието за участие в следващия етап. Интервюто със Стефан Стефанов е насрочено за утре (22 юли) от 16 ч. в Министерството на образованието и науката. Тестът се проведе във вторник в Шуменския университет. До конкурса за директор бяха допуснати четирима кандидати, но на писмения изпит се явиха само двама.

Също утре, но от 11 ч., са интервютата с кандидатите за директори на държавни училища в Разградска област. Успешно преминалите теста са шестима души. Трима от тях – Иво Стефанов, Нешка Христова и Петко Костов, кандидатстват за директорския пост на Професионалната техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград, а останалите трима – Васил Василев, Николай Нанев и Сали Назиф, са подали документи за конкурса за ръководител на Професионалната гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“ в Исперих.

Двама кандидати за директор на Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост в Омуртаг са допуснати до интервю. Това са Райна Борисова и Евгени Колев. Събеседването с тях е насрочено за 25 юли от 10 ч. в Министерството на образованието и науката.

Трима души ще се явят на интервю за директор на Професионалната земеделска гимназия „Добруджа“ в Силистра, съобщават от Регионалния инспекторат по образованието. Това са Ирена Иванова, Митат Осман и Теменужка Колева. От подалите документи за ръководния пост в Професионалната гимназия по лека промишленост в областния град успешно преминали теста са Грета Георгиев и Никола Неделчев, а на събеседване за директорското място в Професионалната гимназия по механотехника в Силистра може да се яви Мария Илиева. Живко Йовков, Никола Неделчев и Галина Дамянова са допуснати до интервю за директор на основното училище „Свети Климент Охридски“ в Професор Иширково, а Нурел Мустан – за поста в основното училище „Стефан Караджа“ в село Искра. За директорското място там документи е подал и Живко Йовков. Всички кандидати от Силистренска област ще се явят на интервю на 27 юли.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе