Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

12 млн. долара печели Порошенко от началото на годината

12 млн. долара печели Порошенко от началото на годината

Смята, че личното му състояние през годините на неговото президентство значително е намаляло

През първите четири месеца на тази година Петро Порошенко спечели около 12,4 милиона долара, следва от декларацията на държавния глава, публикувана в електронния регистър.

Така президентът на Украйна получи осем милиона долара дивиденти от публичното акционерно дружество ZNKIF “Prime Asset Capital”.

Около четири милиона са му били прехвърлени от Министерството на финансите на Украйна, като са върнали разходите за придобиване на облигации за вътрешен държавен заем. От закупуването на ценни книжа Порошенко е получил около 174 хиляди долара инвестиционни печалби.

Също така ръководителят на украинската държава е спечелил 163 хиляди долара като процент от депозити в Международната инвестиционна банка; още 66,3 хиляди долара - компенсация за публикуване в медиите на статия за срещата му с Доналд Тръмп.

Миналата година приходите на Порошенко се увеличиха с повече от 95 пъти в сравнение с 2017 г., надхвърляйки 1,55 милиарда гривни (57 милиона долара). В същото време Порошенко се оплаква, че животът му като държавен глава "не е захар", а личното му състояние значително е намаляло през годините на неговото президентство.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе