Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

35 долара за изборен глас в Украйна

35 долара за изборен глас в Украйна

Украинският политик Дарт Алексеевич Вейдър и спътникът му Чубака бяха арестувани в Одеса и не успяха да гласуват на местните избори днес. Причина за задържането на Вейдър е липсата на името му в избирателните списъци. Лидерът на интернет партията обаче твърди, че е вписан в тях още през 1991 г. Според медиите, цялото семейство на Дарт Вейдър, включително синът му Люк и дъщеря му Лея, гласували успешно. Чубака пък бил арестуван заради липса на документи и неправилно паркиране на автомобил. В градовете Мариупол и Красноармейск пък избори нямаше.

Вотът бе отложен заради нарушения и грешки при отпечатването на бюлетините. Украински медии обвиняват за проваления изборен ден в Мариупол олигарха Ринат Ахметов, в чиято печатница били отпечатани бюлетините. Общо 237 избирателни секции в Украйна не отвориха врати заради установени грешки в избирателните бюлетини, липса на достатъчно тъмни стаички за гласуване, незапечатани урни и други проблеми. В столицата Киев пък гласове се "купуваха" срещу 35 долара, съобщиха местните медии.

Изборите са считани за тест за популярността на прозападния президент Петро Порошенко. Резултатите от тях ще станат ясни до 4 ноември.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе