Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Добри новини от Италия и Испания

Добри новини от Италия и Испания

В Италия днес беше съобщено за 174 жертви на коронавируса. Това е най-малкият брой на фатални случаи, откакто на 10 март бе разпоредено затваряне на хората по градовете. Новината идва ден преди отварянето на страната - италианците ще могат да посещават свои роднини и да излизат в парковете със семействата си. През последните два месеца Covid-19 взе близо 29 000 жертви в Италия.

С днешните данни Великобритания почти застига Рим в тази черна статистика. От Лондон съобщиха за 315 починали от вчера до днес, или общо 28 400 от март досега.

В Испания днес беше регистрирано най-ниското ниво за денонощие на починали от новия коронавирус от 18 март. Здравното министерство обяви, че броят на новите смъртни случаи от Covid-19 e нараснал със 164 души за последното денонощие до 25 264 души, предаде БТА.

За десети пореден ден в страната излекувалите се са повече от заразените.

Най-много смъртни случая за един ден в Испания имаше на 1 април. Тогава за 24 часа починаха 950 болни от коронавируса. Потвърдените случаи на зараза нараснаха днес на 217 466 от 216 582 към вчерашна дата.

От вчера възрастните в Испания имат право да спортуват - за първи път от седем седмици. За да се избегне струпването на хора, правителството въведе времеви зони за различните възрастови групи.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе