Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Отмениха учебните занятия за днес и утре на много места в страната

Отмениха учебните занятия за днес и утре на много места в странатаВ 41 училища днес не се проведоха учебни занятия заради лошото време. Най-много - 10 училища, бяха затворени в област Разград. 8 бяха училищата без учебни часове в област Силистра.  По пет училища останаха затворени и в областите Видин и Враца и Перник, 4 - в Шумен. В по едно училище в областите Кърджали, Плевен, Русе и Пазарджик не са провеждани учебни часове. Във вторник и сряда всички ученици от общините Враца, Добрич и Лозница ще бъдат във ваканция. До 1 март включително няма да учат и в пет общини от област Смолян.
Кметовете на варненските общини Бяла, Девня и Суворово отмениха учебните занятия днес и утре, а в община Вълчи дол учениците няма да ходят на училище до края на седмицата. Областният управител Стоян Пасев обобщи ситуацията:
Вятърът създава проблеми. Има снегонавявания по пътя Варна-Добрич. В момента отвориха и за тежкотоварни автомобили без вериги. Нямаме населено място откъснато, нито без ток, нито без вода. Действително е сложна обстановката.
Заради усложнената зимна обстановка вторник и сряда ще бъдат неучебни дни в Свищов и Смолян, съобщиха от общинските администрации. 
От днес до сряда включително няма да се учи и в разградската община Лозница. 
27 и 28 февруари бяха обявени за неучебни в редица общини в Шуменска, Плевенска и Видинска област.
Вторник и сряда ще бъдат неучебни дни и за учениците в общините Добрич, Добричка, Шабла, Крушари и Тервел. Ваканцията за учениците е възможно да продължи и в четвъртък, ако обстановката не се подобри, съобщават общинските кметове в област Добрич. 
По думите им причината за обявяването на следващите два дни за неучебни е и в големия брой отсъстващи ученици заради затрудненото им придвижване по пътищата. Много от родителите не са пуснали децата си и днес на училище заради ниските температури. 
Пътната обстановка в областта до момента е нормална при зимни условия, съобщи заместник-областният управител на Добрич Красимир Николов. Приоритетно се поддържат пътищата от първокласната и второкласната мрежа. При нужда болните на хемодиализа и други спешни случаи могат да бъдат извозвани до болницата в Добрич с верижна техника.
Училищата в цялата област Търговище са затворени от днес заради тежката зимна обстановка. В община Опака ваканцията ще продължи до 1 март включително. В общините Търговище, Антоново, Попово и Омуртаг няма да се учи до 28 февруари, включително. Занятията в тези общини ще бъдат подновени на 1 март.

В пет от седемте общини на Разградска област е обявена дървена ваканция за училищата и детските градини. Заради усложнената зимна обстановка до 28-и февруари включително се преустановяват учебните занятия в общините Лозница и Кубрат. В общините Цар Калоян, Исперих и Завет няма да се учи и на първи март.

17 училища в Русенска област остават затворени до 1 март. 6 от тях са в община Русе, 3 - в Две могили, и по 4 в Иваново и Ценово.

До сряда включително ще бъдат прекратени учебните занятия в селата Тетово, Ново село, Семерджиево, Хотанца, Николово и гимназията в Образцов чифлик на територията на община Русе. Спират се от движение междуселищните автобуси от района на Семерджиево и Червена вода.

Наличната техника ще работи с пълен капацитет денонощно, като усилено се осоляват улици, за да не се получават заледявания.

Апелира се гражданите да освободят от автомобили централна градска част. До 1 март включително, ще се ползват безплатно от гражданите зоните за кратковременно паркиране, както и общинските паркинги.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе