Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Дивата македонка смени болницата с килия

Дивата македонка смени болницата с килия

Дивата македонка, която мина незаконно границата с България, не се подчини на полицията и след гонка с униформените блъсна две патрулки в Кюстендил, смени болничната стая с арестантска килия. 39-годишната гражданска от Северна Македония македонка, е с наложен 72-часов арест, като още в понеделник предстои прокуратурата в Кюстендил да й поиска постоянно задържане.

ВИЖ ОЩЕ: Дивата македонка остава в болница

„Все още не са излезли резултатите за употреба на наркотични вещества и алкохол. Има предположения обаче, че жената страда и от психично заболяване Това тепърва предстои да се установи от назначените експертизи. Въпреки, че се намира в ареста, тя все още не осъзнава какво е направила“, коментираха започнати със случая. В петък следобед дамата профуча с мръсна газ през свалената бариера на ГКПП - Гюешево, счупи я и по-чудо не нарани някой от служители на пункта. Последва гонка до Кюстендил, където бясната шофьорка беше пресрещната от служители на полицията в Кюстендил на един от входовете на града. Там удари един от патрулните автомобили, последва повторна гонка, която завърши отново с удар на патрулка. Накрая жената паркира в дърво, което се стовари на улицата пред очите на всички живеещи в района. „Тази жена беше тотално неадекватна. Викнаха й Спешен център. Даже имаше температура от 39 градуса и я тестваха за коронавирус. Тестът май е отрицателен, но въпреки това всички се уплашихме страшно много“, коментираха живеещи на улица „Спартак“. Тестът е отрицателен, стана ясно още в петък. Жената отказала дрегер, но и били взети кръвни проби за алкохол и наркотици.

След направена справка стана ясно, че жената е гражданка на Република Северна Македония и Швейцария. По данни от полицията тя е била във видимо неадекватно състояние, а след което е закарана в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания. Районна прокуратура – Кюстендил, започна разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 279, ал. 1, чл. 270 и чл. 216 от Наказателния кодекс.

„Едва след излизане на експертизите можем да преценим какво ще се случи с тази жена. Ако се окаже, че тя има психично заболяване ще бъде настанена за лечение“, коментираха юристи от областния град.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе