Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Девня определи шампионите по автокрос

Девня определи шампионите по автокросПри отлична организация в Девня завърши Републиканският шампионат по автокрос. В заключителния кръг се включиха 19 пилота, излъчени бяха и шампионите в двете дивизия. Общинското ръководство на Девня създаде идеални условия, за да могат пилотите да дадат всичко от себе си и да радват публиката, каза Румен Костадинов, председател на Автомобилен спортен клуб "Търговище авто" и съорганизатор на състезанието.
Победител в шестия кръг в дивизия Супер Бъги / над 1600 кубика/ е Христо Александров, втори е Васил Стефанов и трети - брат му Григорий Стефанов и тримата представители на софияски тим. Шампион е Васил Стефанов.
В Дивизия Бъги /до 1 600 кубика/ първи е Антон Кунчев, втори е Димитър Калев и трети - Диян Йорданов. И тримата състезатели са от Силистра. Шампион в дивизията с пет победи в отделните кръгове стана Антон Кунчев. Той е за трети път шампион на България след 2011 и 2016 година.
Вторият ден на "Автокрос Девня - 2017" съвпадна с 48-годишнината от обявяването на селата Девня, Река Девня и Повеляново за един град. Кметът Свилен Шитов, който е и председател на организационния комитет на състезанието, награди победителите и техните подгласници на тържествена церемония. Надпреварата имаше и сериозен награден фонд.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе