Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Деца от България и Румъния на екофорум

Деца от България и Румъния на екофорум

От днес Силистра е домакин на Двайсет и седмия международен ученически екофорум "Сребърна 2018 ". Представени са 23 екологични проекта от България и Румъния. Председател на журито е ръководителят на Съюза за защита на природата проф. Светослав Герасимов.

Заедно с участниците на провеждания в рамките на форума национален конкурс "Земята - наш дом" за рисунки, приложно изкуство и литературни творби в проявата се включват повече от 400 ученици.

В конкурса за литературна творба във възрастовата група от първи до четвърти клас се присъждат две първи места за разказ - на Божидара Йотова от Варна и на Александър Яворов от Габрово. Две първи места се присъждат за разказ и във възрастовата група от пети до седми клас - на Касандра Недялкова от Дряново и на Виктор Баев от Силистра. Във възрастовата група от осми до дванайсети клас се дава специална награда за стихотворение на Елена Таракова от Петрич, а Александър Габровски от Варна и Борислав Бахтарлиев от Петрич заемат първите места. За разказ първо място завоюва Станислава Стефанова от Петрич, а за есе - Чавдар Лалов от Плевен.

В конкурса за рисунка в групата от първи до четвърти клас на първо място се класира Лора Пенева от Търговище, а от пети до седми клас – Валентина Миленова от Летница. Във възрастовата група от осми до дванайсети клас първото място завоюва Ели Петрова от Търговище.

За приложно изкуство специална награда на журито за оригами се дава на учениците от СУ "Д-р Петър Берон" в Тополовград Кристияна Джингова, Василена Занова и Росица Трендафилова. Във възрастовата група от първи до четвърти клас на първо място е Доротея  Александрова от Силистра. Във възрастовата група от пети до седми клас първи е Джими Стефанов от Плевен, а във възрастовата група от осми до дванайсети клас - Дионисий Марков от Силистра. Форумът е включен в националния календар на МОН за ученически изяви по интереси.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе