Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Детеубиецът Дилян Бетев остава в ареста

Детеубиецът Дилян Бетев остава в ареста

Бащата от Габрово, който уби 5-годишния си син, остава в ареста. Съдът взе постоянна мярка "задържане под стража" спрямо 31-годишния баща, предаде БНР.

Това е очакваното решение на Габровския съд. Самопризнанията на обвиняемия и събраните доказателства сочат, че именно Дилян Бетев е извършителят.  Беше изтъкнато, че съществува опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление. Адвокатът на обвиняемия каза, че намира мярката за уместна, поне на първо време.

31-годишният баща, който хвърли детето си от виадукт край Габрово, направи пълни самопризнания за случилото се и е привлечен като обвиняем за умишлено убийство по мъчителен начин. Това стана ясно, след като полицията и прокуратурата в Габрово изнесоха факти по воденото разследване.

Причините за трагедията ще се търсят тепърва, но по време на разпита майката на детето е признала за тормоза, налаган ѝ от мъжа, с когото живеели на семейни начала. Тя не е подавала сигнали до институциите, защото се е страхувала, тъй като била заплашвана.

Две седмици преди да се случи непоправимото, жената избягала от семейното жилище. Обвиняемият признал, че това го е тласнало към постъпката, посочи окръжният прокурор, наблюдаващ досъдебното производство Надежда Желева:

"Той, към настоящия момент, все още е твърде объркан и не може съвсем точно да формулира мислите си. Казва, че откакто на 20-ти юни съпругата му е изчезнала, не е успял да се справи с отглеждането на едно 5-годишно дете".

Предстои да бъде изготвена психиатрична експертиза на обвиняемия. От полицията посочиха, че мъжът няма регистрация за психично заболяване.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе