Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Детеубиец обжалва връщане на банков кредит

Детеубиец обжалва връщане на банков кредит

Благоевград. Осъденият на доживотен затвор без право на замяна Манчо Панюков обжалва съдебно решение за връщане на банков кредит от над 10 хил лв. Днес той се яви в окръжен съд Благоевград, като за охраната му се грижеха 6 полицаи, някои от които бяха с бронежилетки, а Панюков бе с белезници и вериги на краката, видимо отслабнал и остриган нула номер. На 4 февруари 2009 г. той закла двамата си синове в гърменското село Осиково и запали къщата на тъста си. В пожара най-тежко пострада съпругата му Биляна, която по-късно издъхна в столична клиника.

"Не съм подписвал договор с банката, не съм правил и вноски. Бях попълнил заявление за искане на кредит, но ми отказаха", каза пред съда Манчо Панюков.

Според адвоката му Снежана Аргирова има непълнота на документацията. Тя представи и 2 постановления на районна прокуратура Гоце Делчев. В едната заключението е, че подписът от въпросния договор от 21 септ 2007 г. не е на Панюков, не бил истински и подписът на съдлъжника му Нели Баймакова, а не бил истински дори и този на банковия служител. Аргирова поиска от съда да обяви за нищожен този договор поради липса на форма и съгласие. Панюков е категоричен, че никога не е ходил с Баймакова в банката, за да подписва договора.

Той има да връща 9773 лв. и над 2000 лв. лихва, като е превел само 4 погасителни вноски, но преустановил плащането през януари 2008 г. Той поиска нова графологична експертиза, но окръжните магистрати отказаха. Те ще се произнесат по делото в законоустановения срок.

Според зпаознати, с делото в районен съд по този казус и обжалването в окръжен съд Манчо Панюков цели да разнообрази сивото си ежедневие в затвора в Бобовдол. Той бе изведен от съдебна зала под засилен полицейски конвой.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе