Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Десетки нелегални мигранти разкрити за нощ

Десетки нелегални мигранти разкрити за нощ

Общо 65 нелегални имигранти са били установени и задържани от полицията и жандармерията в хода на акцията, започнала в центъра на София вчера вечерта.

Основната част, 57 души, са били задържани чак тази сутрин на различни адреси в града.

През нощта, освен 8, представили се за афганистанци, униформените са констатирали нарушения на изискванията за пожарната безопасност и съхранение на хранителни продукти. Установен е и нелегален таксиметров превоз.

„Слаба работа" – така живущи в района на Лъвов мост определиха пред bTV вчерашната спецакция за установяване на нелегални имигранти в столицата.

Припомняме, че малко преди полунощ полиция и жандармерия блокираха бул."Мария Луиза", прегледаха документите на десетки хора и до сутринта само 8 души с неясна самоличност бяха арестувани.

Самите чужденци са оплакаха, че полицията постоянно ги проверява. Не е такова мнението на местните: „Слаба работа. Това е втората акция, която виждам може би за 7-8 месеца".

Вчера общината и полицията се договориха за постоянни полицейски патрули, жандармерия и разширяване на видеонаблюдението в района. През последните години той се превърна в средище на граждани на страните от Близкия Изток.

Междувременно стана ясно, че 34 незаконно пребиваващи чужденци са установени и задържани в частен имот от служители на РУ - Своге. Това съобщиха от ОДМВР - София. Разследването по случая се провежда под наблюдението на Районна прокуратура- Своге

Около 21.00 часа на 2 август, в хода на предприета полицейска операция, служители на РУ - Своге извършили проверка в частен дом в с. Владо Тричков. В къщата са установени 34 мъже от арабски произход, всичките без документи за самоличност.

Лицата са отведени в районното управление, а собственикът на къщата- задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано незабавно производство за извършено престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс. Действията по разследването продължават активно под надзора на Районна прокуратура- Своге.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе