Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Деца и експерти се включиха в екоинициативи за деня на околната среда

Деца и експерти се включиха в екоинициативи за деня на околната среда

С редица екоинициативи, с участието на експерти, ученици и деца, в Бургас бе отбелязан Световният ден на околната среда. 

Отпадъци бяха почистени от резерват „Ропотамо“ в община Приморско. В акцията се включиха също  директорът на РИОСВ-Бургас и представители от Народно читалище „Христо Ботев 1937“. По време на почистването, експерти „Биоразнообразие“ на бургаската екоинспекция запознаха участниците с местообитанията и видовете, предмет на защита в защитената територия.

С над 500 рисунки и приложни творби, приключи IV-ят национален конкурс „Моите приятели - котките и обичните ви животни“, организиран в партньорство с читалище „Христо Ботев 1937“ по културна програма на Община Бургас, Рисувалня „Елфина“ и Онлайн-списание „Щъркел“ - София. В конкурса се включиха млади творци от България, Германия, Македония, Русия. Бяха отличени 111 творби от 37 градове и села от страната.

13 участници се включиха в онлайн предизвикателство във фейсбук, като стихотворение, снимка, рисунка и описание на видовете, включени в Червената книга на България изпратиха автори от Ахтопол, Бургас, Варна, Карнобат, Силистра, гр. Дулово, с. Мещица (Перник).


По публикацията работи: Нина Рангелова

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе