Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Демонстрации и спортни битки за празника на МВР

Демонстрации и спортни битки за празника на МВР

Прояви за утрешния професионален празник на служителите в МВР ще има в региона на 4 юли.

В Шумен е организиран турнир по футбол на малки врати. Началото е от 9 ч. на спортното игрище на Средното училище „Сава Доброплодни“.

В Търговище в 9.30 ч. пред сградата на Областната дирекция на МВР ще има церемония по издигане знамената на България и на Европейския съюз. След това демонстрации ще правят младежкият противопожарен отряд „Млад огнеборец“ от Попово, отборът на Детското полицейско управление в Търговище,  служители на полицията и на пожарната служба. В киносалона на дирекцията ще бъдат прочетени заповедите за наградените по случай професионалния празник полицейски служители. От 10 ч. на покритото стрелбище ще има турнир по стрелба с голямокалибрен пистолет. В надпреварата ще участват представители на местното самоуправление, съдебната система и медиите. 30 минути по-късно започва спартакиадата на служителите на Областната дирекция на МВР. Ще има турнири по стрела и по футбол на малки вратички, майсторско управление на автомобил и състезание по тенис на маса.

Събитията в Силистра започват в 9,30 ч. на стадион „Доростол“. Ще бъдат показани специализирана полицейска техника, оръжие, помощни средства и друго оборудване. Гражданите ще имат възможност да разгледат мобилната криминалистична лаборатория и да наблюдават действията на експертите криминалисти. Огнеборците ще покажат техника за справяне с пожари, аварии и катастрофи. Умения и способности за преследване, обезвреждане и задържане на престъпници ще демонстрират полицейските кучета, а тактическият отряд за бързи действия ще представи високопрофесионални способи за неутрализиране на противници. С демонстрация в празника ще участват и състезателите от карате клуб „Шото Витяз“. За децата ще има състезателни игри с осигурени награди.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе