Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Белград дава 90-дневна кредитна ваканция за вируса

Белград дава 90-дневна кредитна ваканция за вируса

Сръбската централна банка планира да установи 90-дневен мораториум на плащанията по кредити, за да помогне на хората и фирмите на фона на разпространението на коронавируса и неговото негативно влияние върху икономиката, предаде "Ройтерс".

В Сърбия днес са регистрирани нови 7 лица, които са заразени с коронавирус. Общият брой на заразените с този вирус вече са 72, съобщиха от здравното министерство в Белград

Финансовият министър Синиша Мали съобщи за телевизия Първа, че централната банка вече е намалила референтния си лихвен процент на 1,75%, за да помогне за намаляване на икономическите сътресения, предизвикани от епидемията.

Предложено е и увеличение с 10 процента на заплатите на всички здравни работници и еднократна помощ за пенсионерите, на които е препоръчано да не излизат от домовете си.

Премиерът Ана Бърнабич предупреди, че Сърбия, която в неделя обяви извънредно положение, затвори границите, училищата и университетите си и препоръча на хората да работят от къщи, едва ли ще може да достигне планирания за тази година икономически растеж.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе