Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

ДНК експертиза ще установи дали тялото от с. Луково е на Росен Ангелов

ДНК експертиза ще установи дали тялото от с. Луково е на Росен Ангелов

ДНК експертиза ще установи дали тялото, открито в изоставена постройка в село Луково, е на заподозрения за масовото убийство в Нови Искър Росен Ангелов.

Жандармерия и полицейски части остават в Нови Искър и населените места наоколо. Полицейски части все още са заградили входа на село Луково и допускат само жителите на селото, предаде репортер на Канал 3.

При претърсването в ранния следобед на неделния ден полицията откри труп на мъж, който по възраст и външни белези отговаря на описанието на Ангелов, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов.

Първоначалният оглед показва, че мъжът се е самоубил като се е прострелял в слепоочието. Аутопсията на тялото ще установи кога точно е настъпила смъртта.

Ангелов беше издирван три дни в района на село Луково, където е живял заподозреният за шесторното убийство в Нови Искър. Според ДНК-експертизата именно той е извършител на масовото убийство в новогодишната нощ. Като мотив разследващите посочиха връзката му с една от жертвите – Кети Кюхова.

Ангелов има три присъди "лишаване от свобода". Първата е от 1984 г. за кражба, следва присъда от 1999 г. за изнасилване, а през 2009 г. влиза сила и присъда за блудство с 12-годишно момиче. Тя обаче е издадена задочно, а самият извършител се укрива от органите на реда в продължение на години, като живее и работи без документи.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе