Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Дадоха 25 г. затвор за магистрала "Тракия"

Дадоха 25 г. затвор за магистрала

Бургас. Съдът в Бургас прати за 25 г. в затвора тримата подсъдими за катастрофата на магистрала "Тракия", при която загинаха 9 души, а други 11 бяха ранени.

Магистратите дадоха по 10 г. затвор на собственика на „Ентуртранс" Ениз Ченгел и ръководителя на транспортния отдел на фирмата - Николай Точев.

Двамата са виновни за тежкото техническо състояние на катастрофиралия преди почти 2,5 г. автобус. 5 г. затвор получи шофьорът на возилото. Той не е реагирал адекватно и не се е опитал да спре автобуса.

Държавното обвинение поиска по 15 години затвор за собственика на транспортната фирма „Ентуртранс" Ениз Ченгел и за началника на транспортния отдел Николай Точев. Прокуратурата поиска и 10 години затвор за шофьора на автобуса-убиец Светослав Димитров.

Тримата са обвиняеми за причиняване на смърт по непредпазливост. При разпитите на свидетелите обвиняемите и от представените експертизи стана ясно, че причината за катастрофата е комплексна. От една страна автобусът е бил в лошо техническо състояние, но и реакцията на водача не е била адекватна.

Собственикът на фирмата Ениз Ченгел не е ръководил цялостната дейност, а е упълномощил други лица с това. Началникът на транспортния отдел Точев, също не е изпълнил служебните си задължения, макар по време на процеса да заяви, че едва в съдебната зала е разбрал за колко неща е трябвало да отговаря. Решението на Бургаския окръжен съд съда идва малко повече от две години след инцидента.
Катастрофата с автобуса на „Ентуртранс" София - Бургас стана на 15 юни 2011 г., край Пловдив.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе