Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

ЧУДО! Изписаха натровената Юлия Скрипал

ЧУДО! Изписаха натровената Юлия Скрипал

Юлия Скрипал - жената, отровена заедно с баща си Сергей Скрипал с нервопаралитично вещество в Солсбъри - е изписана от болницата в британския град, съобщи официално медицинският директор на лечебното заведение, цитиран от агенциите.

"Вече изписахме Юлия", каза пред репортери Кристин Бланшар, медицински директор на Окръжната болница в Солсбъри. "При баща й също има добър напредък. В петък обявих, че той вече не е в критично състояние. Макар и да се възстановява по-бавно от Юлия, се надяваме и той да може да напусне болницата, когато моментът за това бъде подходящ."

Бланшар заяви, че Юлия Скрипал напуснала болницата снощи, след като реагирала "изключително добре" на лечението.

Сергей Скрипал, на 66 години, и 33-годишната му дъщеря бяха намерени на 4 март в безсъзнание на пейка в Солсбъри, след като са били изложени на контакт с нервопаралитичния агент "Новичок".

Великобритания поддържа тезата, че Русия е отговорна за атаката - нещо, което Москва отрича. Много западни страни застанаха на страната на Лондон и изгониха руски дипломати.

През 2006 г. Сергей Скрипал, бивш полковник от руското военно разузнаване (ГРУ), е осъден за продаване на руски държавни тайни на Великобритания. Четири години по-късно той е предаден на Великобритания при размяна на шпиони.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе