Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Чистят коритата на четири реки

Чистят коритата на четири реки

Приоритетни участъци за почистване на речните легла в Дунавския район определиха на среща в Разград. Областният управител Гюнай Хюсмен беше домакин на  заседанието, организирано от Басейновата дирекция „Дунавски район“ - Плевен. В дискусията участваха представители от областите Русе, Добрич, Силистра, Търговище, Шумен и Разград.

Определянето на приоритетни участъци е във връзка с писмо на Министерството на околната среда и водите, според което през тази година за пръв път на Областните администрации ще бъде отпуснато финансиране за извършване на проектирането на тези дейности, включващо и количествено-стойностни сметки за необходимите средства. Експерти от Басейнова дирекция представиха своите предложения, но от Областните администрации  обявиха, че списъците трябва да бъдат допълнени. Срокът за това е 31 август.

За област Разград участъците са четири: участък с дължина 3100 м. на река Топчийска от края на регулацията на с. Побит камък до началото на регулацията на село Топчии; участък от река Сазлъка от регулацията на село Голяма вода до 600 м в посока язовир „Кара Михал“; река Крапинец – от моста на път Завет – Исперих към помпената станция на ВиК - Исперих; участък от Кованлъшко дере от отводняващия канал на яз. „Пчелина 2“ до вливането му в река Бели Лом.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе