Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Честит Ден на толерантността

Честит Ден на толерантността

Център „Амалипе“ ще отбележи Международния ден на толерантността с кампании в страната. Събитията се организират от Центровете за развитие на общността – структури на „Амалипе“, формирани в 13 общини, заедно с местните клубове за развитие и училища, участващи в образователната програма „Всеки ученик ще бъде отличник“. Участват преподаватели, студенти, представители на институции, граждани, активисти и приятели.

Пред сградата на Общината в Нови пазар, доброволци ще раздават на гражданите „десетте правила на толерантността“. Те ще приканват минувачите да споделят своето мнение на специално изработено „Дърво на толерантността“.

В Смядовското с. Риш, образователните медиатори Севджихан Мехмедова и Райме Събриева ще проведат кампания с родители и ученици за преодоляване на стереотипите и негативните обществени нагласи. В ОУ “Васил Априлов” в селото ще бъде изработено “Дърво на приятелството", на което всеки ще напише своето послание. След края на събитието ще се раздадат информационни пакети на родителите.
                 
В Силистра ще отбележат деня с турнир по народна топка. Събитието се организира от Общината и Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси. Турнирът ще се проведе от 14:00 часа в салона на ОУ "Иван Вазов" - Силистра. Състезателите са от 4 и 5 клас на Основните училища в селата Калипетрово и Брадвари, Обединеното училище "Св. Климент Охридски" в с. Проф. Иширково и ОУ "Иван Вазов" в Силистра. За всички участници Общината е осигурила подаръци и лакомства. От 14:30 на площад "Свобода" ученическият парламент организира информационна кампания с раздаване на детелини с "10 златни правила на толерантността" и малък хепънинг с балони. С това завършва десетдневният цикъл от дискусии за толерантността, проведени с ученици от V и VI клас. Ще бъде организирана и изложба с рисунки, изработени от участниците.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе